Hvordan sette sammen den beste hudpleierutinen for deg? - Ansiktsrens

By Ada Vilke 12/03/2018 0 Kommentar(er)

Rens av ansikt er det første og veldig viktige trinnet i din daglige rutine. På samme måte som vi starter å tilberede mat med rent utstyr, burde vi også begynne med et rent ansikt før vi fortsetter med resten av trinnene i hudpleierutinen.


Vann alene fjerner ikke sminke, urenheter og overflødig talg. Det er derfor viktig å bruke produkter som hjelper med å rense ansiktet ved å oppløse eller absorbere smuss. På samme måte som du velger tannkrem som produkt for å pusse tennene, må du også finne de riktige produktene til din daglige hudpleierutine. Det er svært viktig å velge produkter med omhu – feil renseprodukt kan skade huden din – huden tørker ut, hudens beskyttelsesbarriere blir svekket og huden kan bli irritert og betent osv.


Rensemelk, krem, toner, rensevann og såpe – det finnes mange produkter å velge blant når det gjelder ansiktsrens. Valget kan virke enkelt, men vet du egentlig forskjellen mellom de forskjellige og hvilket produkt som er best til din hud? Formålet med denne artikkelen er å redegjøre for de forskjellige alternativene for å hjelpe deg til å velge det beste for din hud.

 


Rensemelk mykgjør huden og bidrar til å oppløse sminke og urenheter, men det absorberer det ikke, så det er nødvendig å fjerne restene av rensemelken og smuss med toner eller vann. Det finnes to måter å bruke rensemelk på: 1) Ved hjelp av bomullspads. Påfør litt rensemelk på en bomullspad og rens huden. Deretter må du fjerne restene av rensemelken med toner. 2) Rensemelk + vann. Påfør litt rensemelk på huden og maser det inn med fingertuppene. Vask av ved hjelp av vann. Det er anbefalt å bruke toner etter dette. Rensemelk passer for tørr til normal hud. Ikke glem å sjekke ingrediensene i produktet du vurderer å gå til anskaffelse av, enkelte ingredienser kan virke svært positivt inn på huden din. Banan og papaya ekstrakt (tung tekstur, mildt eksfolierende, beroligende. Perfekt for tørr og moden hud); perle ekstrakt (lettere tekstur, rik på mineraler. For tørr og normal hud). Fuktighetsgivende og revitaliserende fruktstamceller, hyaluronsyre (lett tekstur. For tørr og normal hud).


Toner er et tilleggsprodukt – siste steget i renserutinen. Det er anbefalt å bruke toner etter at du har vasket ansiktet: hovedårsaken er å tone og friske opp huden; Tilleggseffekter av produktet avhenger av hvilke virkestoffer som er brukt, for eksempel allantoin og azulene – gir betennelsesdempende, beroligende og reparerende effekt. Naturlig frukt ekstrakt og vitamin E –full av antioksidanter og har beroligende egenskaper. Mineraler -  niacinamid og betain har fuktighetsgivende, næringsrik og stimulerende effekt. Agurk ekstrakt har en oppfriskende effekt på huden din. Hyaluronsyre og Aloe Vera – svært fuktighetsgivende. Hvis du har fet hud se etter disse ingrediensens: sink sulfat (antiseptisk, legende og regenererende effekt. Ofte brukt til behandling av akne), trollhassel ekstrakt (naturlig oppfriskende og en lett utglattende effekt på huden), mentol (avkjølende, oppfriskende og har stimulerende egenskaper).


Ikke glem å undersøke om toneren din er alkoholfri. I de fleste tilfeller vil jeg anbefale å bruke alkoholfrie ansiktsprodukter da det ikke skader lipid barrierens funksjon (lipid barrieren  holder huden din hydrert, fast og myk). I noen få tilfeller vil jeg anbefale produkter med alkohol (det har en oppstrammende og oppfriskende effekt på fet hud og problemhud). Jeg anbefaler å gå til konsultasjon hos hudpleier for å få oppklart hvilken type hud du har.


Rense servietter – Jeg har inntrykk av at dette produktet øker i popularitet for tiden. Fordi det er enkelt og kjapt, samt innebærer lite søl på badet. Mange tror at disse serviettene er det samme som ansikts rens. Men la meg være ærlig med deg – disse serviettene renser ikke huden din. De oppløser sminke og fjerner deler av den fra huden din, og lar resten av smusset sitte igjen på huden din sammen med virkestoffer fra serviettene. (Det er ikke bare snakk om gode stoffer, men preserveringsmidler som kan skape alvorlig irritasjon i huden din). Etter å ha brukt renseserviettene bør du ALLTID  følge opp med rensemelk eller såpe for å fullføre trinnet for ansikts rens. Hvis du vil ha en enkel og kjapp måte å rense ansiktet på, og i tillegg ikke har tilgang til/ønsker å bruke vann kan rensevann være produktet for deg.


Rensevann – 3 i 1 produkt (sminke fjerner + rens + toner). Hovedforskjellen mellom rensemelk/ såpe og rensevann er at dette produktet ikke oppløser men absorberer. Spesielle små partikler – miceller- som fungerer som en svamp og absorberer sminke og urenheter på en skånsom måte. Det er det perfekte produkt for tørr, delikat og normal hud. Det vil dog være et for lett produkt for svært oljete og problematisk hud. En annen fordel med dette produktet er at det er svært praktisk å ha med seg på reise. Ingen rens er nødvendig og du trenger kun  dette ene produktet – din sminke vil bli fjernet og huden din blir ren og tonet.


Vanligvis er rensesåpe godt egnet for normal, fet hud, og problempreget hud. Som rensemelk, oppløser såpe urenheter mens vann fjerner dette fra huden. Når vi velger mellom forskjellige typer rensesåpe burde vi alltid sjekke ingrediens listen. For fet, problematisk hud anbefaler jeg produkter med tea tree olje, myrraekstrakt (antiseptisk og betennelsesdempende), salisylsyre (dypt porerensende, eksfolierende, jobber mot akne, og regulerer smussdannelse). For normal/kombinert hud se etter produkter som inneholder fuktighetsgivende, lindrende og beroligende ingredienser(betain, panthenol, agurkekstrakt, Aloe Vera, allantoin og Urea). Disse ingrediensene egner seg også for tørr hud, hvis du foretrekker rensesåpe istedenfor rensemelk. Det vil garantere deg en ren og oppfrisket hud!


Ada Vilke, kosmetolog
Yellow rose professional cosmetics
www.yellowrose.no


Dette er en original artikkel skrevet av Ada Vilke. Kopiering er kun tillat med full kildehenvisning.

Legg igjen en Kommentar